Surt el sol a la Torre del Valent

divendres, 8 de març del 2013

Pintor de la llum i el color

Casa rural la Torre del Valent de l'Aleixar
Joaquim Mir - Vista de l'Aleixar - 1915
Joaquim Mir i Trinxet (Barcelona, 6 de enero de 1873 - Barcelona, 27 de abril de 1940).
Pintor de la luz y el color, vivió en l'Aleixar entre 1907 i 1914.
Pintó y dibujó, con una gran sensibilidad y un extraordinario dominio de los colores, el paisaje y la naturaleza de las tierras catalanas. Fue un artista incansable, siempre a punto para pintar. Cualquier motivo y cualquier momento eran buenos para hacer un cuadro.
Pintor amado y reconocido, entre la extensa producción encontramos momentos de una originalidad extraordinaria, especialmente en la obra hecha en Mallorca y continuada en el Camp de Tarragona, donde Mir confía el lenguaje expresivo a las manchas de color puro, al ritmo vertical de la pincelada, a la reducción notable de la pasta pictórica y al empleo casi total de la tela por la visión de la tierra, de modo que formas, figuras y espacio se integran en un conjunto insólito de manchas de color.
___________________________
Joaquim Mir i Trinxet (Barcelona, 6 de gener de 1873 - Barcelona, 27 d'abril de 1940).
Pintor de la llum i el color, va viure a l'Aleixar entre 1907 i 1914.
Va pintar i dibuixar, amb una gran sensibilitat i un extraordinari domini dels colors, el paisatge i la natura de les terres catalanes. Va ser un artista incansable, sempre a punt per pintar. Qualsevol motiu i qualsevol moment eren bons per fer un quadre.
Pintor estimat i reconegut, entre l’extensa producció hi trobem moments d’una originalitat extraordinària, especialment en l’obra feta a Mallorca i continuada al Camp de Tarragona, on Mir confia el llenguatge expressiu a les taques de color pur, al ritme vertical de la pinzellada, a la reducció notable de la pasta pictòrica i a l’ocupació quasi total de la tela per la visió de la terra, de manera que formes, figures i espai s’integren en un conjunt insòlit de taques de color.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada