Surt el sol a la Torre del Valent

dimarts, 2 d’abril del 2013

El Tossal de la Baltasana

Ruta per les Muntanyes de la Costa Daurada Prades - Tossal de la Baltasana - Cova d'en Pere - Prades
Distància total 12,5 km
Desnivell 700 metres

Iniciem la nostra ruta a Prades, la vila vermella, ens aparquem al final del poble direcció Montblanc, només ens cal seguir el carrer amunt, seguint el GR, de marques vermelles i blanques, i ja deixant enrere els darrers xalets, entrem en el Bosc de roure reboll pel Camí dels Colomers.
 La pujada cap el Coll de la Fuguina, passant primer per les formacions rocoses dels Colomers, és un excel•lent passeig, el terra és ple de còdols vermells, anomenats pedra de Prades, la darrera pujada cap el Tossal de la Baltasana té força desnivell, trobarem el roure reboll, castanyers, pi roig i abundant del boix grèvol que li donen un gran encant.
Ruta per les Muntanyes de la Costa Daurada Arribem al Tossal de la Baltasana, cim culminant de les Muntanyes de Prades (1.203 metres). Tenim una vista espectacular de 360 graus que arriba fins a molt lluny, un vèrtex geodèsic assenyala el cim i una rosa dels vents, feta amb una pedra de moli, ens orientarà i ens indicarà tots els punts que podem observar des del cim.
Deixarem el cim per l’altre vessant, la caseta dels guardes forestals queda a la nostra esquena, agafem una pista cimentada que baixa en direcció est, seguint els senyals de GR. Trobarem una cruïlla de pistes; anem cap a la dreta, pocs minuts després, trobem una altra cruïlla; en aquest punt, deixem la pista principal de carena i agafem el camí que va cap a la dreta, en direcció a les Coves d’en Pere. Aquest camí es una variant del GR i haurem de seguir uns senyals de GR amb una barra en diagonal blanca.
Ruta per les Muntanyes de la Costa Daurada Entrem en un bosc dominat per rojalet. Arribarem a les Coves d’en Pere (trobem un pal indicador). Exemple d'aprofitament de balmes naturals per la gent del país. Però les dimensions, la disposició i el color fan que sigui un indret molt singular. Seguim baixant per l'altre vessant fins a una pista, que haurem de seguir a l'esquerra en direcció a Prades. El sol del camí es, en algun punt, de sorra vermellosa. Baixem fort i continuadament, la nostra pista travessa un petit torrent. El bosc es de pi roig amb falgueres, roser caní i alzines.  Seguim la pista sempre cap a l’esquerra en direcció de Prades, passarem a prop d’una gran bassa d’aigua. La pista, que transcorre pel costat de camps d’avellaners, ens dura fins al camí per on hem deixat la vila de Prades.
Una ruta singular i molt bonica, per gaudir de la natura caminant.
Ruta per les Muntanyes de la Costa Daurada

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada