La Coca en Recapte, també anomenada
Coca amb Ceba, diuen que és originària de la zona oleícola
"Garrigues-Ciurana; més o menys, Alt Camp, Baix Camp, Conca de Barberà,
Tarragonès i Les Garrigues, i es cuina en forn de pa.
Te una germana o cosina propera a
Mallorca, on la fan amb més verdures, i podriem dir que la Pizza és una cosina
llunyana de la nostra Coca en Recapte.
El recapte, a les
nostres contrades, és tot el que genera l'horta. En els seus orígens, la coca
amb recapte era una coca feta amb el recapte sobrer que hi havia pels masos i
cases i així evitar que es fes malbé. D'aquí que aquesta
coca tingui múltiples receptes depenent dels ingredients que s'utilitzin. Pot
portar pebrot, ceba, all, tomàquet, albergínies, carabassó, etc, i s'acostuma a
acompanyar amb llonganissa fregida o a la brasa o també amb una arengada crua, fregida
o a la brasa.
A l’Aleixar, el Forn de pa i pastisseria Llauradó,
continua amb la costum, per fer la delícia dels seus clients, oferent pastissos
de tota mena, i preparant les tradicionals coques amb sucre, coques de cireres
i coques en recapte, entre altres especialitats típiques de l’Aleixar com els
"matrimonis", les populars "mimoses", els blaiets i
l'exquisida "coca de la casa".
Així que no dubteu de
gaudir-ne en família, en parella o bé en solitari, les podeu consumir sense
moderació.
Obert cada dia pel matí i
dissabtes a la tarda.
Av. Joaquim Mir, 25
43381 L'Aleixar
Telèfon: 977 815 004
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada