Surt el sol a la Torre del Valent

dimecres, 22 de maig del 2013

El bosc de la Marquesa - espai d'interés natural de la Costa de Tarragona.

Casa rural la Torre del Valent de l'Aleixar
A vegades, viatgem milers de quilòmetres per descobrir llocs especials, sense adonar-nos que també en tenim a prop de casa, i no els valorem com es mereixen per el fet de poder gaudir-ne sovint.
Casa rural la Torre del Valent de l'AleixarCasa rural la Torre del Valent de l'AleixarDiuen que allò que fa especial Tarragona és aquesta llum torrada del capvespre que tenyeix els pins del Bosc de la Marquesa.
El Bosc de la Marquesa té quelcom d’especial, part de l'encant es conserva perquè no es pot accedir en cotxe fins a les mateixes platges.
Cal aparcar o a la Platja Llarga (que amb prop de tres quilòmetres de longitud, és de les més llargues del litoral català, i pràcticament única gràcies al seu estat de conservació, gairebé intacte), o a la Móra, i des d'allà caminar pel bosc.
Casa rural la Torre del Valent de l'AleixarCasa rural la Torre del Valent de l'Aleixar Els dos kilòmetres des del bosc de la Marquesa fins la punta de la Mora estan declarats espai d’interès natural, integrat dins un immens bosc de pi blanc, propietat d’una marquesa que mai no va voler vendre la propietat (fet que preservà aquest paratge únic, tal i com està, per les futures generacions). La costa al llarg de tot aquest espai natural és de roquissar i forma penya-segats, que en algun lloc tenen més de vint metres d'alçada, i cal destacar les dues platges que es recolzen entre ells, conegudes amb els noms de Calabeig i Calafonda (també coneguda com Waikiki).
L'espai d'interés Natural del bosc de la Marquesa i de la punta de la Mora té una extensió d'unes 100 hectàrees de zona terrestre i unes 300 de zona marítima.
Casa rural la Torre del Valent de l'Aleixar, TarragonaA banda del seu alt valor paisatgístic natural, on es troben diverses espècies botàniques gairebé desaparegudes a la resta de Catalunya, també té gran interès cultural, ja que a la punta creueta trobem una antiga pedrera romana, que abastia Tarragona per construir muralles i monuments.  
Entre els talls de roca trobarem innombrables fòssils, alguns de la mida d’una mà.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada